Over wzc Cecilia

Over woonzorgcentrum Cecilia

Wzc Cecilia is al meer dan 50 jaar een vaste waarde in Alken. Iedere Zorgtopper werkt met veel passie om samen met de bewoners een fijne en gezellige thuis te creëren. Bij ons kan iedere 65-plusser zich thuis voelen.

Bovendien is ons woonzorgcentrum uitgegroeid tot een moderne zorgcampus waar onze Zorgtoppers samen met de bewoners bouwen aan een kleurrijk leven. Vandaag bestaat de zorgcampus uit twee sites, Terkoest en Kouterman. De sites zijn slechts vierenhalve kilometer van elkaar gelegen waardoor er bij bepaalde diensten een wisselwerking bestaat. Bij wzc Cecilia vinden ze het lokale aspect een enorme troef. ‘Ons kent ons’ zoals ze het zeggen. Zowel de bewoners als de Zorgtoppers voelen zich er helemaal thuis doordat ze elkaar al kenden vanuit het dorp.

Bovendien is onze zorgcampus een open huis waar iedereen zomaar kan binnenwandelen voor informatie. Ook de familie kan op ieder moment een bezoekje brengen aan hun geliefde. Bij Cecilia streven we ernaar om de Alkenaar een mooie thuis te geven. Iedere bewoner staat centraal en krijgt veel inspraak in het reilen en zeilen van ons woonzorgcentrum. Daarnaast schenken we ook aandacht aan de familie. Zij krijgen immers de kans om hun steentje bij te dragen als partner in de zorg. Willen zij bijvoorbeeld graag hun ouder(s) ondersteunen bij een maaltijd of helpen bij de verzorging? Dan kan dat! Bij wzc Cecilia zijn we daarin heel flexibel zodat familieleden niet het gevoel krijgen dat ze alles uit handen moeten geven.

Onze zorgcampus heeft een zeer uitgebreid dienstenaanbod waardoor we samen met iedere 65-plusser aan een kleurrijk leven bouwen in ons woonzorgcentrum. Het maakt dus niet uit of iemand veel of weinig zorgen nodig heeft. In dit Integro-huis staat iedere Zorgtopper klaar om samen naar de geschikte oplossing te zoeken.

Site Terkoest

  • Assistentiewoningen

Voor 65-plussers die nog zelfstandig zijn is een assistentiewoning op de site Terkoest de ideale plek om te wonen. Samen met onze eigen thuisdienst bieden we jou de beste zorgen. Voor dringende oproepen doen we beroep op het Wit-Gele Kruis.

  • Toekomstig Terkoest

Om aan de noden van de omgeving te voldoen realiseren we tegen 2027 een splinternieuw woonzorgcentrum op site Terkoest. Hier zullen toekomstige bewoners hun leven kleurrijk kunnen invullen met behulp van onze gepassioneerde Zorgtoppers.

Site Kouterman

  • Een woonzorgcentrum

In ons woonzorgcentrum hebben de bewoners elk hun eigen stekje en krijgen ze alle zorgen die ze nodig hebben. Het is een open huis waardoor personen met dementie zich ook op een veilige manier vrij kunnen verplaatsen in het woonzorgcentrum.

  • Assistentiewoningen

Een serviceflat of assistentiewoning op de site Kouterman biedt de ideale oplossing aan 65-plussers die extra zorg nodig hebben, maar toch nog heel zelfstandig kunnen wonen. Onze Zorgtoppers zijn steeds in de buurt waardoor ze dag en nacht assistentie garanderen.

  • Een dagcentrum

In het dagcentrum vullen thuiswonende senioren hun dag op een zinvolle manier in. Op die manier beleven zij elke dag anders en houden ze de touwtjes van hun leven volledig zelf in handen.

  • Extra dienstverlening

De (buurt)bewoners kunnen in het dorpsrestaurant genieten van een warme, vers bereide maaltijd. In het restaurant zijn alle 65-plussers welkom. Het is een plaats waar verbinding centraal staat. Bewoners en buurtbewoners ontmoeten elkaar voor een babbeltje. Daarnaast kunnen senioren ook deelnemen aan de activiteiten die door het dienstencentrum van het OCMW georganiseerd worden. Zo is er gegarandeerd iedere dag leven in de brouwerij!

011 15 36 00
phone