Kom thuis in ons wzc

Wzc Cecilia zorgt ervoor dat jij je snel thuis voelt!

Ondervind je moeilijkheden om thuis alleen te wonen? Heb je nood aan extra zorgen? Onze Zorgtoppers leggen je graag in de watten! Om te verhuizen naar het woonzorgcentrum van Cecilia op de site Kouterman, moet je onderstaande stappen doorlopen. Samen zorgen we ervoor dat jij je snel thuis voelt.

1

Lukt het niet meer om zelfstandig te wonen? Neem contact met ons op!

Heb je nood aan veel extra zorgen en is het moeilijk om zelfstandig te wonen? Geen probleem! Onze Zorgtoppers staan voor je klaar. Bij Cecilia werken we met een zorggestuurde wachtlijst. Dat houdt in dat de plaats op de wachtlijst afhangt van de dringendheid van je vraag. We nemen bovendien geen preventieve inschrijvingen aan. Bij ons kom je alleen op de wachtlijst wanneer je effectief de stap wil zetten om te verhuizen naar ons woonzorgcentrum. Daardoor is onze wachtlijst kort en schakelen we zeer snel bij dringende vragen.

2

Opnamebeleid

De opnamecommissie komt maandelijks samen om de volgorde van de wachtlijst te bepalen. Jouw plaats op de wachtlijst is afhankelijk van je medische situatie (KATZ schaal) en het sociaal verslag. Daarin staat niet alleen jouw thuissituatie omschreven, maar geven we ook aan welke ondersteuning er voor jou is. Voor dat sociaal verslag werken we samen met het OCMW van Alken. Nadat jij je aanvraag tot opname hebt gedaan in wzc Cecilia, zal het OCMW nog op bezoek komen of je uitnodigen voor een gesprek. Zo brengen ze jouw thuissituatie in kaart. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je als inwoner van Alken steeds voorrang krijgt op de wachtlijst. Woon je elders? Dan ben jij ook welkom! Houd er wel rekening mee dat je wachttijd iets langer kan zijn.

3

Cecilia, jouw gezellige thuis

Wanneer je bovenaan de lijst staat, dan bellen we jou op indien er een kamer vrij is. Je mag jouw toekomstige kamer nog een keertje komen bezichtigen. Wanneer jij groen licht geeft, brengen we de laatste administratieve handelingen in orde zodat je onmiddellijk kan inhuizen. Ook geven we graag nog een woordje uitleg over het reilen en zeilen in ons kleurrijk woonzorgcentrum. Voor jong en oud valt hier ontzettend veel te beleven. Zo bouwen we samen met jou aan een kleurrijk leven! Samen zorgen we ervoor dat jij je snel thuis voelt in het woonzorgcentrum van Cecilia.

011 15 36 00
phone