Toekomstig Terkoest

Toekomstig Terkoest

Voorlopig zijn er enkel assistentiewoningen op de site Terkoest, maar we hebben mooie vooruitzichten. Om op de noden van de omgeving in te spelen realiseren we tegen 2027 een splinternieuw woonzorgcentrum. Dat woonzorgcentrum zal volledig werken volgens het woonzorgmodel van de toekomst. Dat houdt in dat huiselijkheid en gezelligheid een prominente rol zullen spelen. Voor het nieuwe woonzorgcentrum hebben we een erkenning van 50 bedden. Dat wil zeggen dat we gaan werken met een 5 tot 6 kleinere groepen, waardoor de bewoners gemakkelijk contact kunnen leggen met elkaar. Daardoor versterken we het thuisgevoel.

Met de komst van het woonzorgcentrum in Terkoest kunnen zowel de bewoners als de Zorgtoppers kiezen voor het model dat het best bij hun past:

 • Wonen & werken in een kleinschalige omgeving op site Terkoest
 • Wonen & werken in het klassieke model op site Kouterman

Daarnaast geloven we heel sterk in de kracht van assistentiewoningen in de nabijheid van een woonzorgcentrum. Totdat het nieuwe woonzorgcentrum er staat, overbruggen we die nabijheid door zoveel mogelijk permanentie te voorzien op de site Terkoest.

In het woonzorgcentrum zullen toekomstige bewoners zich mogen verwachten aan een levendige omgeving waarin wonen, zorg en leefplezier centraal staan. We voorzien zorg op maat van iedere bewoner en schenken veel aandacht aan zelfregie en persoonlijke zorg. Om dat te garanderen, staan onze Zorgtoppers steeds klaar om samen met de bewoner ieder moment een kleurrijke invulling te geven.

Wil je meer weten over Cecilia of zit je met een specifieke vraag?

 • Clara

  Wat mag je verwachten van ons?

  Ik ben van Alken afkomstig waardoor het een ‘ons kent ons’ verhaal is: ik ken de meeste bewoners en zij kennen mij. De sfeer is hier heel familiaal en de bewoners staan hier op de eerste plaats.
  Clara
  Ergotherapeut
 • Daisy Belmans

  Wat mag je verwachten van ons?

  Ik vind het mooi dat iedere afdeling zijn eigen manier van werken heeft. Ik werk hier met een hart voor en met mensen. De glimlach op het gezicht van de bewoners betekent veel voor mij.
  Daisy Belmans
  Kwaliteitscoördinator
 • Chantal Renkens

  Wat mag je verwachten van ons?

  Ik zorg ervoor dat de bewoners zich hier thuis voelen en dat de families tevreden zijn. Daarnaast vind ik het ook fijn om te zien dat mijn collega’s tevreden zijn. Kortom, ik krijg er echt voldoening van wanneer ik iets kan betekenen voor de mensen.
  Chantal Renkens
  Sociale dienst
 • Christiane

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Je kan altijd terugvallen op de medewerkers. Ik woon alleen in mijn flatje maar heb toch een gevoel van samenhorigheid. Dat vind ik heel waardevol.
  Christiane
  Bewoonster assistentiewoning Kouterman
 • Lisa

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Mijn kinderen en kleinkinderen kunnen elke dag op bezoek komen hier. Dat vind ik het allerleukste!
  Lisa
  Bewoonster
 • Maria

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Ik ben een bezige bij en je kan hier veel activiteiten doen. Wandelingen maken, taart bakken, kienen, soep koken,... ik doe het allemaal even graag.
  Maria
  Bewoonster serviceflat
011 15 36 00
phone